(Quantitat en microgrs. per cada 100 g. d'aliment):
Espinacs (congelats) > 4298 ; Créixens (Berro) > 3038 ;
Pebrot vermell > 2336 ; Bledes > 1769 ; Albercoc > 1489 ;
Tomàquets > 1224 ; Enciam > 830 ; Prunes > 349 ;
Pebrot verd > 162 ; Cogombre > 130 ;
En
ser ingerit el beta-carotè natural és transformat en Vitamina A a la
mucosa de l'intestí prim, i aquesta és emmagatzemada principalment al fetge en forma d'èsters de retinol . El
carotè també pot ser absorbit i emmagatzemat al teixit gras sense
ser modificat, produint una coloració lleugerament groga o ataronjada en els palmells de les mans i les plantes dels peus, sent aquesta la
raó per la qual l'excés de consum de carotè és la causa més comuna de pseudoictericia (tint groguenc cutani aliè a la retenció biliar).
S'han
realitzat estudis científics per determinar l'efecte del beta-carotè en la salut, i els resultats han mostrat que pot reduir les
probabilitats d'atacs cardíacs, funciona com un antioxidant liposoluble
i augmenta l'eficiència del sistema immunitari, tot i que, encara per a
molts, els estudis fets són insuficients per demostrar la seva eficàcia amb les malalties cardíaques.
Menjant 5 porcions de fruites i verdures diàriament s'ingereixen 6-8 mg. de beta-carotens. Aquesta recomanació és deguda a que s'ha demostrat que pot reduir la probabilitat d'incidència d'alguns tipus de càncer de pell. No
obstant, per a alguns autors, el carotè sintètic pot augmentar la
probabilitat de càncer de pulmó en persones fumadores.
Més informació >
Fonts >
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada