Article original > http://todoculturismo.net/como-tomar-clara-de-huevo
La clara d'ou, juntament amb l'arròs i el pollastre, ha estat sempre un dels aliments preferits pels culturistes. Això és degut al seu contingut en proteïnes d'alt valor biològic i un mínim de greixos: una clara
d'ou gran pesa uns 32 grams i aporta unes 16 kcal. i 3,6 g. de proteïna (suposant que l'ou sencer pesa 57 g. i sense la closca uns 49 g.). A
més, també és una font important de vitamines del grup B i de minerals i
recentment s'ha descobert que les clares ajuden a reduir la
hipertensió.
Per comoditat i seguretat, clares d'ou pasteuritzades en bric o en ampolla

Actualment
les clares d'ou es comercialitzen pasteuritzades en bric i en ampolles
que es poden trobar a l'àrea de refrigerats del supermercat. També es venen a herbolaris i en botigues de nutrició i suplementació esportiva. El preu no sol superar els 2'50€ per litre (1 litre = 30 clares, aprox.).
Els
principals avantatges de comprar les clares d'ou en aquests formats és
que les clares estan pasteuritzades, pel que la seva seguretat
alimentària està garantida, com la comoditat i neteja d'ús.
Una vegada obert l'envàs, es recomana consumir-les en un termini de 3 dies. Si no tens temps de prendre-te-les totes, no cal preocupar-se, perquè les clares d'ou es poden congelar. Així que es poden dividir en racions, congelar i menjar quan es vol. Per descongelar-les, es poden deixar a la nevera unes hores a la part que menys refredi.
Les clares d'ou cal cuinar-les
Encara
que hi ha moltes persones que prenen la clara d'ou en cru, la veritat
és que per obtenir tots els seus beneficis s'han de consumir cuinades. Cuinant-les, el cos assimila millor els nutrients i les proteïnes que aporta aquest aliment. A
més, s'evita el rebuig que pot produir consumir la clara crua i els
perills de contreure salmonel·losi si s'ingereix directament d'ous crus.
Informació nutricional per cada 100g de clara d'ou:
Valor energètic 49 kcal
Proteïna 11,1 g (natural), 8'4 g. (envasat)
Greixos totals 0,20 g (natural), 1,3 g. (envasat)
--------------
Vit. B2 0,32 mg < 19% QDR*
Niacina 3,4 mg < 18% QDR*
Vit. B1 0,022 mg < 4,4% QDR*
Calci 11 mg < 1,4% QDR*
Magnesi 12 mg < 3,4% QDR*
Fòsfor 21 mg < 2,6% QDR*
>Valors obtinguts de la calculadora nutricinal del programa de nutrició DIAL.
* QDR per a un home de 25-50 anys d'edat, de 1,76 m. d'altura i 79 kg de pes,
per més info veure taules.
* QDR per a un home de 25-50 anys d'edat, de 1,76 m. d'altura i 79 kg de pes,
per més info veure taules.
Continuar llegint per conèixer algunes idees de com cuinar les clares:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada